4.0-probiotics-hype

Пробиотици: Реклама или здравје

Пробиотици: Реклама или здравје: пробиотиците се пријателски бактерии што може да се земаат како додатоци во исхраната. Тие не се корисни исклучиво за возрасни лица туку, исто така, помагаат во заштитата на здравјето кај мали деца. Подолу ќе разгледаме некои погрешни сфаќања за пробиотиците и ќе направиме разлика дали станува збор за здравје или за реклама.

Дознајте повеќе
3.4-bifidobacteria

Бифидобактериите – го штитат вашето здравје од раѓање до старост

Бифидобактериите: Формирањето на цревната микрофлора по раѓањето влијае врз здравјето на лицето во текот на целиот негов живот.

2.3.4-probiotics-immune-system

Пробиотиците и имунолошкиот систем

Патувањата и пробиотиците: Дијареата е мошне честа при патувања. Како помагаат пробиотиците во превенцијата на вашето семејство од разболување?

Дознајте повеќе
2.3.4-probiotics-and-travel

Патувањата и пробиотиците

Патувањата и пробиотиците: дијареата е мошне честа при патувања. Како помагаат пробиотиците во превенцијата на вашето семејство од разболување?

3.3-how-to-choose-probiotic

Како да изберете пробиотик?

Како да изберете пробиотик? Ова е корисен водич, кој ќе ви помогне да го изберете вистинскиот пробиотик за Вас и за Вашето семејство.

Дознајте повеќе

Ресурси

Во нашето тело постојат 10-100 трилиони ...

Пробиотиците се дефинираат како живи микроорганизми што, кога се

Сите ние сакаме да се чувствуваме заштитено, без разлика што правиме или планираме...

Линекс пробиотиците помагаат во нормализирање и рамнотежа на цревната микрофлора.

При патување често се добива дијареа и секоја година има...

Пробиотиците може да бидат корисни сопатници, бидејќи тие...